RSS Facebook stranica

DH IVA 6 – PRAVILA

Pravila sudjelovanja na utrci
Za utrku vrijede MTB tehnički pravilnik HBS i UCI pravila. Natjecatelj podizanjem broja prihvaća pravila utrke te organizatorove uvjete i voze na vlastitu odgovornost, prihvaćaju naše uvjete oslobođenja od odgovornosti, gdje nema pravnog značaja da li je prijava ili preuzimanje startnog broja izvršeno osobno ili od neke treće strane. Organizator ne odgovara za posljedice u slučaju nezgode ili naknade za opremu. Organizator ne snosi posljedice za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Utrka se vozi bez obzira na vremenske uvjete.

Pravila o ekologiji
Natjecatelji tijekom utrke ne smiju zagađivati okoliš te uništavati floru i faunu. Natjecatelji ne smiju bacati otpad već su obavezni otpad nositi sa sobom. Zabranjeno je odlaganje smeća na bilo kojoj destinaciji između starta i cilja utrke. Za svako narušavanje navedenih propozicija, natjecatelj će biti diskvalificiran.

Maloljetne osobe
Sudionici mlađi od 18 godina dužni su prilikom podizanja broja predati SUGLASNOST o sudjelovanju na utrci potpisanu od strane roditelja/staratelja, sa navedenim informacijama o kontaktu (adresa, broj telefona, broju mobitela) radi moguće provjere pravovaljanosti. Ovi sudionici moraju biti u pratnji punoljetne osobe (člana kluba ili člana obitelji) koja odgovara za njih.

Osiguranje
Organizator se obavezuje osigurati stazu i sve ostale uvjete za vrijeme treninga/utrke. Sva opasna mjesta  zaštićena su mrežama i vrečama punjenim sjenom, te će staza bit označena PVC trakama. Duž staze biti će raspoređeni redari i ekipe Gss‐a. U ciljnom prostoru dežurati će ekipa hitne pomoći i doktor za hitne intervencije.

Prijavljenim natjecateljima omogućeno je sljedeće
Medicinska pomoć, tehnička pomoć, tuševi, pranje bicikala, ručak (nedjelja).

Prijevoz
Prijevoz za sve natjecatelje u vrijeme službenog treninga, kvalifikacija i finalne utrke je osiguran od strane organizatora uz pomoć kombi vozila i uključen je u cijenu startnine. Potrebno je oko 20 minuta da natjecatelj bude prevezen od ciljnog prostora do starta (cca. 100 natjecatelja na sat).

Startnina
Iznos kotizacije iznosi 200 kn. (30 €)

Mjerenje vremena
Mjerenje vremena i obradu podataka izvršit će mjerna služba (Delta sport), u skladu s važećim pravilnikom.

Dodatne napomene
Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan MTB bicikl, nosi zaštitnu kacigu (”fullface”) i ima zaštitu za leđa tijekom treninga i utrke. Ostala zaštitna oprema je preporučena.

Žalbe
Prema pravilniku, prilažu se glavnom sudcu utrke, uz polog u iznosu od 100 kuna. Za žalbe na događanja tijekom utrke – u roku 15 minuta nakon cilja. Za žalbe na rezultate – u roku 15 minuta nakon trenutka objavljivanja rezultata.

Sudac utrke

Ivo Rilović

Organizator 
BBK Ivanščica, Lančić 51. 42240 Ivanec
e-mail; dhivanec@gmail.com
Gsm; +385 (0)98/910-2862 Miro
Gsm; +385 (0)95/808-9493 Nino

QUALIFICATION RUN 2015 Miha Ivančić, ŠKD Avče

Brdsko biciklistički klub Ivanščica iz Ivanca osnovala je skupina zaljubljenika u brdski biciklizam još 2005. godine iz Varaždina. S obzirom da u to vrijeme...

Više o klubu