RSS Facebook stranica

Najave

DH IVA 6 – Croatian Championship 2017

LIVE TIMING

 

This post is available in: 

Hrvatska downhill scena 24. i 25. lipnja 2017. opet seli na planinu Ivanščica. Zaljubljenici u brdski biciklizam iz kluba BBK Ivanščica organiziraju 6. utrku spusta pod nazivom DH IVA 6. Poredak na utrci će se bodovati za hrvatski kup te će natjecatelji na utrci imati priliku boriti se za naslov prvaka Hrvatske.

Borba za naslov prvaka svakako bude zanimljiva na tehničkom dijelu staze koji često predstavlja problem kod većine natjecatelja. Tko se na tehničkom dijelu najbolje snađe, čeka ga nešto lakši donji dio sa mnogo zanimljivih zavoja i odmjerenih skokova na koje se dolazi velikim brzinama. Za naslov prvaka od izuzetne važnosti budu puna koncentracija i smjelost natjecatelja. Utrka je podijeljena u 5. kategorija: Elite Men, Elite Women, Junior Men, Master Men i Rekreativac. S naznakom ”otvorenog karaktera” utrci mogu pristupiti i natjecatelji iz drugih zemalja.

…pusti brenze !!!

Prijavu utrke možete izvršiti preko obrasca “>>>PRIJAVE>>>” ili “GRUPNO” popuniti prijavu u Excel (.xls) sa svim podacima i poslati na e-mail: dhivanec(at)gmail.com

Check-In Program Rules

Start staze nalazi se kod Velikog Oberšja na gotovo 800m nadmorske visine, dok je cilj na šumskom putu u podnožju na 280 metara nadmorske visine. Sa nešto više od 2100 m dužine i 520 m visinske razlike ova staza jedna je od najstrmijih staza u regiji, a sastoji se od gornjeg tehničkog dijela i donjeg brzog dijela, u kojem su izazovni skokovi, te se postiže brzina preko 60 km/h.

500-tinjak metara od cilja nalazi se kamp kao i svake godine do sada gdje će biti slobodan smještaj vozača i volontera koji to žele. U sklopu kampa biti će wc i pitka voda iz vatrogasne cisterne na korištenje korisnicima kampa, koje ovom prilikom molimo da se u kampu ponašaju u skladu sa prirodom, da ne uznemiravaju ostatak kampa u odmoru, da ne ostave svoju kamp poziciju u neredu, smeću i razbacanim ognjištima.

Značajan međunarodni događaj sa dozom adrenalina i zabave dobar su poziv na 6. izdanje downhill utrke na Ivanščici kao i prilika za sve ljubitelje prirode i biciklizma da posjete ovogodišnju utrku i svojim bodrenjem podrže natjecatelje, te tako sudjeluju u organizaciji ovog extremnog događaja u županiji.

Ne gazi gljive i čuvajmo okoliš !

0

DOWNHILL IVANŠČICA 2014

This post is available in:

Najatraktivnija disciplina brdskog biciklizma 7. i 8. lipnja seli na krov hrvatskog zagorja gdje će se poredak bodovati i računati za Hrvatski kup. Riječ je o događaju kojim se želi potaknuti mlade na sport i rekreaciju, a ujedno i promovirati sjeverozapadnu Hrvatsku, potičući time i turizam. Prijave za natjecatelje prvenstva Hrvatske su otvorene do 5. lipnja, 2014. (četvrtak) do 12:00h
PRAVILA UTRKE (pdf)

Start staze nalazi se kod Velikog Oberšja na gotovo 800m nadmorske visine, dok je cilj na šumskom putu u podnožju na 280 metara nadmorske visine. Sa nešto više od 2100 m dužine i 520 m visinske razlike ova staza jedna je od najstrmijih staza u regiji, a sastoji se od gornjeg tehničkog dijela i donjeg brzog dijela, u kojem su izazovni skokovi, te se postiže brzina preko 60 km/h.

To će biti 8. utrka spusta pod organizacijom našeg kluba, a četvrta po redu u Ivancu gdje očekujemo više od 100 natjecatelja, te preko 1000 posjetitelja. Ovo je izuzetna prilika za sve ljubitelje prirode i biciklizma da posjete ovogodišnju utrku i svojim bodrenjem podrže natjecatelje, te tako sudjeluju u organizaciji downhill utrke na Ivanščici.

Online rezultate možete pratiti preko stranica mjerne službe Adriatic Timing. www.grabarsport.hr

Generalni pokrovitelj utrke: ASC autoservisni centar, Varaždin.
Utrku podržava: Grad Ivanec, Drvodjelac Ivanec, Hew Ivanec, Easy dnn SOLUTIONS.com, Giant Hrvatska, Kartonaža Ivanec, Baraba Tattoo, Bikes ‘n’ Stuff, Comet, Intereuropa i Falcco-Design.

Putokaz za lakši dolazak do kampa utrke.

Prikaži Kako do staze na Ivanščici. na većoj karti

Ne gazi gljive i čuvajmo okoliš !

0

Halara Ride 2013

halara21Svi vi koji nestrpljivo čekate još jednu utrku na Haliću, dočekali ste! BBK Ivanščica Vam i ove godine organizira Downhill zabavu, trening karaktera, na Halić bregu kraj Varaždina. Svi koji niste vozili stazu na Haliću, staza je tečna i glatka uz pregršt elemenata kako i doliči jednoj od zabavnijih staza u regiji. Početak eventa dogovoren je u subotu 14. rujna u 11:00 kada se staza otvara za slobodne (ne obavezne), treninge koji traju do 17:00. U nedjelju 15. rujna s početkom u 8:00 kreću prijave na info pultu. Treninzi startaju u 09:00 i traju do 11:00. Oko 11:00 krenuo bi kvalifikacijski spust, dok bi finalna utrka bila u 14:00. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada 30 min. nakon finalne utrke. Naravno da je program podložan promjenama. Utrku ćemo odraditi u 3 kategorije: Muški (19 god. i više), Žene (17 god. i više), Juniori (13 – 19 god.)

Prijevoz za sve natjecatelje u vrijeme subotnjeg treninga osiguran je od strane organizatora uz pomoć kombi vozila, a kotizacija iznosi 60 kn (8€). Prijevoz za sve natjecatelje u nedjelju za vrijeme treninga, kvalifikacija i finalne utrke je osiguran od strane organizatora uz pomoć kombi vozila i uključen je u cijenu startnine koja iznosi 75 kn (10€). Potrebno je oko 5 minuta da natjecatelj bude prevezen od ciljnog prostora do starta (cca. 100 natjecatelja na sat). Treninzi u subotu nisu pokriveni GSS-om i hitnom pomoći na stazi, dok je nedjelja pokrivena na svim sigurnosnim poljima.

Vozači sudjelovanjem na treninzima, kvalifikaciji i finalnoj utrci voze na vlastitu odgovornost. Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan MTB bicikl i nosi zaštitnu kacigu (”fullface”) Mjerenje vremena i obradu podataka izvršit će mjerna služba (Delta Sport), u skladu s važećim pravilima BBK Ivanščica.

0
QUALIFICATION RUN 2015 Miha Ivančić, ŠKD Avče

Brdsko biciklistički klub Ivanščica iz Ivanca osnovala je skupina zaljubljenika u brdski biciklizam još 2005. godine iz Varaždina. S obzirom da u to vrijeme...

Više o klubu