RSS Facebook stranica

DH Ivanec

DH Ivanec je utrka biciklističkog spusta – najatraktivnije discipline brdskog biciklizma. Utrka je namjenjena u svrhu popularizacije biciklističkog spusta (downhill), u našim krajevima.
Cilj nam je potaknuti mlade da se bave sportom, te na taj način promovirati naš prelijepi kraj koji je ionako turistički zapušten.

Downhill Ivanec 2016.

CanceledContractUtrka se nije održala zbog manjka sredstava.

Downhill Ivanec 2015.

bann_webDH Iva 5 privukla je natjecatelje iz 5 zemalja (Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, te Bosne i Hercegovine). Sa 102 prijavljena natjecatelja i preko 1000 glasnih navijača ova je utrka dosad najbolje posječena sportska manifestacija u organizaciji BBK Ivanščica. Više o utrci i izjave natjecatelja možete pročitati u članku od Biker.hr   Galerije slika nalaze se na fb page DH IVANEC Ostali rezultati nalaze se na linku DHIVA5 RESULT 

Downhill Ivanec 2014.

Državno prvenstvo, utrka DH IVA 4 na obroncima Ivanščice iznova oduševila preko 1000 posjetitelja. Natjecatelji iz regije i Hrvatske vozili su u 5 kategorija; elite muški, elite ženski, junior muški, veterani i rekreativci. Najbrži vozač u državnom poretku bio je Marko Šišović iz BK MTB Istra Pazin s vremenom 3:39, zatim Berislav Topol iz BBK Šišmiš na drugom mjestu s 3:41 i Antonio Holjevac iz KK Jastrebarsko na trečem mjestu s vremenom 3:50.  Naš najbolje plasirani natjecatelj, član BBK Ivanščica, Nino Dušak zauzeo je 16. mjesto ukupnog poredka s vremenom 4:09 . Zahvale sponzorima na nagradama za sudionike utrke i generalnom sponzoru na potpori, a i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli u organiziranju utrke. Rezultati utrke na linku.. ”REZA”

Downhill Ivanec 2013.

75-ero natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH i natjecatelj iz Teherana proveli su vikend u pravom adrenalinskom ozračju. Rezulatati su i ove godine vrhunski, a prva tri mjesta na tronu pobjednika, zauzeli su Slovenci; Jan Cimperman (MTB Trbovlje Specialized) s vremenom 3:26,654, te postavio novi rekord staze, drugo mjesto zauzeo je Aleš Virtič (KD Ride Track) s vremenom 3:28,621 dok je treće mjesto pripalo Kristjanu Vrečeku (ŠD Supersnuff) i njegovo je vrijeme bilo 3:28,645. Od Hrvata istaknuo se Nino Dušak (predstavnik domaćina utrke, BBK Ivanščica), a mjesto iza njega pripalo je Toniju Merklinu (BK Istra Pazin). Detaljni pregled pozicija i vremena dostupan je na linku: reza..

Downhill Ivanec 2012

Državno prvenstvo „Dartmoor Downhill Ivanščica 2012“ ispunilo je očekivanja. Natjecatelji iz regije i Hrvatske vozili su u 5 kategorija; elite muški, elite ženski, junior muški, veterani i rekreativci.
528029_3873080698393_790543990_nNajbrži elite vozač bio je Slovenac Aleš Virtič iz Kd Rajd Trek kluba s vremenom 3:32 min., te je to drugo izmjereno vrijeme staze na Ivanščici. Najbrži vozač u državnom poretku bio je Marko Šišović iz BK MTB Istra Pazin s vremenom 3:42, zatim Berislav Topol na drugom mjestu s 3:51 i Nino Dušak, vozač našeg kluba, na 3. mjestu državnog poretka s 4:08.
Zahvale sponzorima na nagradama za sudionike utrke i generalnom sponzoru na potpori, a i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli u organiziranju utrke.

Downhill Ivanec 2011

U sklopu dana Grada Ivanca, u lipnju 2011. je organizirana prva utrka biciklističkog spusta u SZ Hrvatskoj. Odazvalo se 50-tak natjecatelja iz cijele Hrvatske i Slovenije.
ChichZbog težine i atraktivnosti, velika većina vozača bila je oduševljena stazom i najavila svoj dolazak sljedeće godine. Za najbrže vozače bile su uz pomoć sponzora osigurane praktične i novčane nagrade. Najbolje vrijeme postavio je Miran Vauh (slo), sa vremenom od 3:31 min. Drugo mjesto zauzeo je Dušan Lepoša (slo), a treće Janez Bajda (slo). Naš najbrži vozač Nino Dušak zauzeo je odlično četvrto mjesto.

QUALIFICATION RUN 2015 Miha Ivančić, ŠKD Avče

Brdsko biciklistički klub Ivanščica iz Ivanca osnovala je skupina zaljubljenika u brdski biciklizam još 2005. godine iz Varaždina. S obzirom da u to vrijeme...

Više o klubu