RSS Facebook stranica

DH IVA 6 – Croatian Championship 2017

LIVE TIMING

 

This post is available in: 

Hrvatska downhill scena 24. i 25. lipnja 2017. opet seli na planinu Ivanščica. Zaljubljenici u brdski biciklizam iz kluba BBK Ivanščica organiziraju 6. utrku spusta pod nazivom DH IVA 6. Poredak na utrci će se bodovati za hrvatski kup te će natjecatelji na utrci imati priliku boriti se za naslov prvaka Hrvatske.

Borba za naslov prvaka svakako bude zanimljiva na tehničkom dijelu staze koji često predstavlja problem kod većine natjecatelja. Tko se na tehničkom dijelu najbolje snađe, čeka ga nešto lakši donji dio sa mnogo zanimljivih zavoja i odmjerenih skokova na koje se dolazi velikim brzinama. Za naslov prvaka od izuzetne važnosti budu puna koncentracija i smjelost natjecatelja. Utrka je podijeljena u 5. kategorija: Elite Men, Elite Women, Junior Men, Master Men i Rekreativac. S naznakom ”otvorenog karaktera” utrci mogu pristupiti i natjecatelji iz drugih zemalja.

…pusti brenze !!!

Prijavu utrke možete izvršiti preko obrasca “>>>PRIJAVE>>>” ili “GRUPNO” popuniti prijavu u Excel (.xls) sa svim podacima i poslati na e-mail: dhivanec(at)gmail.com

Check-In Program Rules

Start staze nalazi se kod Velikog Oberšja na gotovo 800m nadmorske visine, dok je cilj na šumskom putu u podnožju na 280 metara nadmorske visine. Sa nešto više od 2100 m dužine i 520 m visinske razlike ova staza jedna je od najstrmijih staza u regiji, a sastoji se od gornjeg tehničkog dijela i donjeg brzog dijela, u kojem su izazovni skokovi, te se postiže brzina preko 60 km/h.

500-tinjak metara od cilja nalazi se kamp kao i svake godine do sada gdje će biti slobodan smještaj vozača i volontera koji to žele. U sklopu kampa biti će wc i pitka voda iz vatrogasne cisterne na korištenje korisnicima kampa, koje ovom prilikom molimo da se u kampu ponašaju u skladu sa prirodom, da ne uznemiravaju ostatak kampa u odmoru, da ne ostave svoju kamp poziciju u neredu, smeću i razbacanim ognjištima.

Značajan međunarodni događaj sa dozom adrenalina i zabave dobar su poziv na 6. izdanje downhill utrke na Ivanščici kao i prilika za sve ljubitelje prirode i biciklizma da posjete ovogodišnju utrku i svojim bodrenjem podrže natjecatelje, te tako sudjeluju u organizaciji ovog extremnog događaja u županiji.

Ne gazi gljive i čuvajmo okoliš !

QUALIFICATION RUN 2015 Miha Ivančić, ŠKD Avče

Brdsko biciklistički klub Ivanščica iz Ivanca osnovala je skupina zaljubljenika u brdski biciklizam još 2005. godine iz Varaždina. S obzirom da u to vrijeme...

Više o klubu