RSS Facebook stranica

DHI.v.a.3 >>> downhill…

BBK Ivanščica iz Ivanca po treći puta organizira biciklističku utrku spusta na obroncima Ivanščice, imenom DHI.v.a.3 . Riječ je o značajnom događaju kojim se želi potaknuti mlade na sport i rekreaciju, a ujedno i promovirati sjeverozapadnu Hrvatsku, potičući time i turizam.

282900_3770712739140_558180715_nKad se spominje promocija turzima, valja izdvojiti  podatak koji govori da BBK Ivanščica sa svojim članovima već mjesecima radi na nekoliko projekata  edukativno – sportskih  karaktera,  čiji je cilj edukacija korisnika o prirodnim vrijednostima Ivanščice, ponašanju u prirodi, značaju i razvoju brdskog biciklizma, planinarenja, speleologije, ento, eno, povijesnih i ostalih sadržaja ivanečke regije. Ovaj projekt sastoji se od 4 manja, no svakako značajna; opisa staništa od osobitog značaja na Ivanščici, prirodoslovno – poučne staze podno Ivanščice, turističko poučne staze i razvoja downhilla u Varaždinskoj županiji.
Za bicikliste, vjerojatno je najznačajniji posljednji dio, koji uključuje dogradnju i izgradnju nekoliko novih biciklističkih staza i organizaciju kupa Županije. Uz navedeno, u planu je postavljanje edukativnih tabli koje će upućivati na probleme u okolišu, promovirat će se gradovi i općine iz okolice, a mladi će zasigurno imati motive za bavljenje sportom, posebice brdskim biciklizmom.

Vezano uz samu utrku koja je u završnoj fazi pripreme, start staze je kod Velikog Oberšja na gotovo 800m nadmorske visine, dok je cilj na šumskom putu u podnožju na otprilike 280 metara nadmorske visine, što će reći da adrenalina ne dostaje.  Sa nešto više od 2000 m dužine i skoro 520 m visinske razlike ova staza jedna je od najstrmijih staza u regiji.  Vožnje, odnosno utrke, odražavat će se 8. i 9. lipnja 2013., bez obzira na vremenske (ne)prilike, no organizatori se nadaju povoljnoj prognozi kako bi i publika mogla uživati u ovom atraktivnom događaju. Prijave za utrku primaju se do 6. lipnja (kotizacija 160,00 kuna), a naknadne prijave moguće su još i završno u subotu, 8. lipnja (kotizacija 210,00 kuna). Za sudionike i posjetitelje osiguran je besplatni kamp sa pripadajućom infrastrukturom (tuševi, wc i ostalo).

Članovi BBK Ivanščica pozivaju sve zainteresirane građane na ovaj zanimljiv sportski i adrenalinski događaj! Za one koji misle da su predaleko i ostati će doma uz svoja računala, omogučili smo pračenje rezultata trke uživo.

Utrku podržava Grad Ivanec, Turistička zajednica Grada Ivanca, Hew Ivanec i EasyDNNSolutions.com, a sponzoriraju Baraba tattoo,  Intereuropa, logističke usluge d.o.o., Atlantic grupa, Keidnl sport, Matis Adria-Bike box, Comet i Kartonaža Ivanec.

Grad Ivanec Magus Vindija Atlantic Grupa d.d. Keindl Sport Bike Box HEW Ivanec d.o.o. EasyDNNSolutions Comet d.o.o. Intereuropa Biker Dropbike eVaraždin Varaždinski tjednik Baraba Radio Ivanec Radio Megaton Kult Radio Kartonaža Turistička zajednica grada Ivanca My Croatian Adventure Aktualno.hr 3sporta.com Image Map

Ne gazi gljive i čuvajmo okoliš!

QUALIFICATION RUN 2015 Miha Ivančić, ŠKD Avče

Brdsko biciklistički klub Ivanščica iz Ivanca osnovala je skupina zaljubljenika u brdski biciklizam još 2005. godine iz Varaždina. S obzirom da u to vrijeme...

Više o klubu